FOTOGRAFERING NYFÖDD

liten och underbar

Er baby har kommit till världen och är så där liten och underbar. Det är lämpligt att fotografera nyfödda när de är
4-10 dagar gamla. Då sover de ofta mycket vilket ger goda förutsättningar för ljuvliga bilder på er bebis.

Fotograferingen tar vanligtvis mellan 1-3 timmar. I studion är det varmt och skönt så att er lilla bebis inte ska frysa. Rekvisita som kepsar, kjolar och fina filtar finns att låna. I studion tar jag framförallt klassiska nyföddbilder men det finns också tid för att fotografera vackra familjebilder också.

Jag älskar den härliga stämningen i studion då kaffebryggaren puttrar och vi varvar fotografering med prat, matning och fika.

MER OM FOTOGRAFERING NYFÖDD

FÖRSTA FOTOGRAFERINGEN
Nyföddfotograferingen sker i min mysiga studio i Boden. Fotograferingen brukar ta 1-3 timmar att genomföra. I studion är det extra varmt och skönt för att er lilla bebis ska må bra. Utifrån bebisens behov anpassas fotograferingen och det finns gott om tid för både mys, matning och blöjbyten. I studion finns rekvisita som filtar, fällar, kepsar och kjolar mm.

BOKA I TID
För att säkerställa en tid för er nyföddfotografering är det bra att kontakta mig i god tid innan babyn är född. Utifrån ert beräknade förlossningsdatum bokas en preliminär tid för fotografering. När bebisen är född så kontaktar ni mig igen för att boka in fotograferingen. Det är lämpligt att fotografera bebisen när de är 4-10 dagar gamla.

FAMILJE- OCH SYSKONBILDER
Under nyföddfotograferingen finns även tid för syskon- och familjebilder. Det är lämpligast att ta syskon- och familjefoton i början av fotograferingen. Syskon blir ofta rastlösa efter en stund i studion vilket lätt blir stressade för föräldrarna. Det är bra om någon kan underhålla eller hämta ditt/dina andra barn när er nyfödda bebis ska fotograferas.

INFÖR FOTOGRAFERINGEN
Se till att bebisen är mätt för då är de ofta nöjda och sömniga. Smörj in bebisens hud om den är torr. Det bra att lossa lite på blöjan och inte ha så tighta strumpor en tid innan fotografering så att det inte blir så tydliga märken i huden.