INFORMATION FOTOGRAFERING

BOKNING/BETALNING
I samband med bokningen skickas fakturan för fotograferingen. Fakturan ska vara betald innan fotograferingen och säkerställer ert datum för fotograferingen.

AVTAL
När vi träffas vid fotograferingen skrivs avtal så att ni känner er trygga med upplägg fotografering, bokning mm.

RESEERSÄTTNING
Resor upp till totalt 1 mil från Bodens centrum ingår i fotograferingen. Därefter tillkommer reseersättning med 45 kr/mil. För längre resor kan biljettpris och eventuell kostnad för logi tillkomma.

PERSONLIG BILDVISNING
Någon vecka efter fotograferingen träffas vi för visning och urval av bilder/produkter. Under bildvisningen kommer ni att få se era bilder samt att jag kommer att visa prover på produkter som ni kan köpa.

WEBBGALLERI
Som alternativ till personlig bildvisning kan ni få tillgång till ett privat webbgalleri för att i lugn och ro titta på era bilder.

DIGITALA BILDER
Högupplösta digitala bilder med fri användningsrätt.
Bildstorlek: Rektangulära bilder 30×20 cm stående/liggande eller kvadratiska bilder 30×30 cm.

ANVÄNDNINGSRÄTT DIGITALA BILDER
Jag förbehåller mig rätten att visa era bilder på min hemsida och i annan marknadsföring om inte annat är överenskommet. Ni har fri användningsrätt för privat bruk, ni får framkalla och publicera obegränsat. Vid publicering ska Fotograf Victoria Davidsson alltid anges. Det inte tillåtet att ändra bilderna utan min tillåtelse.

PRODUKTER
Förutom digitala bilder finns det möjlighet att köpa produkter som album, bildboxar, fineart printar mm.

FÅR VI SE ALLA BILDER FRÅN FOTOGRAFERINGEN?
Efter fotograferingen går jag igenom bilderna och rensar bort bilder som inte uppfyller rätt kvalitet exempelvis om någon blundar på bilden, dubbletter eller oskarpa bilder.

VAD SKA VI HA PÅ OSS?
Ta på er kläder som ni känner er bekväma i. Undvik gärna alltför mörka kläder och mönster. Välj gärna kläder i ljusa naturfärger eller pastell. Om ni är flera personer som ska fotograferas tillsammans bör ni matcha era kläder i någorlunda samma färger.

VAD HÄNDER OM DET BLIR DÅLIGT VÄDER?
Vid regn eller kraftig blåst bokar vi en ny tid som passar för er.

HUR FÖRBEREDER VI OSS INFÖR FOTOGRAFERINGEN?
Barn: Se till att barnen är mätta och glada, ha med någon leksak dem tycker om och gärna ett extra ombyte. Berätta gärna om fotograferingen innan så att dem vet vad som ska hända.
Gravid: Om du ska ha gravidklänning är det bra om du har underkläder i någon ljus färg. Helst en axelbandslös bh men det går bra med en vanlig också.

VAD GÖR VI OM BARNEN INTE VILL VARA MED PÅ BILD?
En del barn är blyga när de kommer hit men brukar oftast lösa sig efter en stund. Med lek och lite bus blir humöret bättre. Fotografering anpassas utifrån barnen.

VAD HAR DU FÖR BILDSTIL?
Min bildstil är enkel, ljus och krispig med inslag av lifestyle. Jag älskar vackra fotomiljöer och har en förkärlek till motljus. Blandar gärna bilder på nära håll för att fånga detaljer med bilder som visar mer av omgivningarna för att skapa en helhetskänsla. Målet är att varje fotografering ska vara en fin upplevelse. Jag strävar efter att vara konsekvent i min stil, både gällande fotografering och redigering av bilderna.